Yoga Marie

 

Yoga Marie

LIVSYOGA I ÄNGELHOLM

startsida

livsyoga

yogapass

mantrasång

kalender

kontakt

bilder

 

Yogapass

Ett yogapass, eller en KRIYA, är oftast en serie av övningar och meditationer. Varje kriya har sitt särskilda syfte. Detta syfte kan t.ex. vara att stärka mage- eller ryggmuskulatur. Det kan också handla om att stärka något av kroppens energicentra – chakran. Regelbunden yoga kan frigöra stress och spänningar och stärker dig – fysiskt, mentalt och andligt.

INFÖR PASSET

Du ska helst inte äta två timmar innan passet, och aldrig yoga under inverkan av alkohol eller droger. Använder du någon medicin bör du först konsultera din läkare. Utsätt aldrig en fysisk skada för onödig påfrestning. Lyssna till din kropp och använd ditt sunda förnuft.

Använd bekväma kläder – gärna av naturmaterial som tillåter huden att andas. Var gärna barfota under passet.

INTONINGEN

Passet börjar med en intoning – genom att sjunga ett mantra förbereder du kropp och sinne för att öka din närvaro i det kommande passet. Du sitter i lätt meditations-ställning – med korslagda ben och rak rygg.

PASSET

Oftast inleds passet med några enkla rörelser för att värma och mjuka upp kroppen. KRIYANbestår sedan av en serie ställningar och rörelser – mjuka och långsamma eller mer pulshöjande – som varvas med stunder för avslappning och meditation. Det är under vilan som du känner effekten av din träning. I slutet av passet följer också en längre vila då du ligger på rygg och lyssnar på behaglig avslappnande musik.

ANDNING

I många övningar kombineras rörelserna med en medveten andning. Andningen har en central funktion i yogan. Det finns olika andningstekniker som du kommer att lära dig efterhand.

AVSLUTNING OCH UTTONING

Efter passet får du vägledning i att väcka kroppen med försiktiga rörelser och tänjningar. Därefter sätter du dig i lätt meditationsställning och tonar ut genom att sjunga ett mantra.Ibland tillkommer också en sångmeditation.

Marie